Welsh corgi pembroke: hoe een corgi opvoeden

Hoe een corgi opvoeden, lees verder voor enkele handig tips.

Pembrokes zijn hoogst intelligent en snelle denkers, waardoor ze erg makkelijk te trainen kunnen zijn, maar ze zijn niet onderdanig en hebben vaak ook een eigen willetje. Desondanks zijn ze wel gehoorzaam en vinden ze het erg fijn de baas gelukkig te maken.

Het prijzen met hondensnoepjes is over het algemeen de meest succesvolle trainingsmethode bij Pembrokes. Doordat ze een onverzadigbare eetlust hebben, moet hier echter wel mee worden opgepast omdat Pembrokes snel last krijgen van overgewicht.

Welsh Corgi Pembroke Agility
Agility met een Welsh corgi pembroke

Meer lectuur over de Corgi opvoeden

Duitse herder opvoeden

De Duitse Herder heeft vroegtijdige intensieve en extensieve socialisatie en gehoorzaamheidstrainingen nodig. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden, ze zijn erg gehoorzaam en leren erg snel. Trainingen moet worden gegeven met respect, je moet consequent zijn en belonend trainen. Ze zijn uitzonderlijk getalenteerd in het opsporen, behendigheid, gehoorzaamheid en fly-ball. De Duitse herder wordt vaak gebruikt bij de politie werken, zoek-en reddingsacties, als gids voor de blinden, en militaire werk.

Soldaat met Duitse herder
Soldaat met Duitse herder

Meer lectuur over een Duitse herder opvoeden

Wenst u wat meer lectuur? Dan bevelen wij deze goede boeken aan: